table

table

park Mladen Stojanovic

park Mladen Stojanovic

slajdsajt2

slajdsajt2

slajdsajt1

slajdsajt1

Гацко и Петрово добили прволигаше

ШК “Младост” Гацко и ШК “Озрен” Петрово су нови прволигаши

grupnadrugaliga2016

IMG_3379Након четвородневних борби у мотелу “Бардача” код Србца, побједником Друге шаховске лиге Републике Српске проглашен је шах клуб “Младост” из Гацка, освојивши максималних 10 меч бодова, чиме је након прошлогодишњег испадања из Прве лиге РС, ове сезоне оправдао улогу фаворита и експресно се вратио назад у друштво најбољих. Капитен и прва табла побједничке екипе, велемајстор Славиша Брењо, успјешно је довео екипу на побједнипчки трон, а то потвђује и његових 4,5  освојених поена што је најбољи резултат челне табле на читавој лиги. На високој другој табли играо је замјеник капитена Сава Додер, претрпевши само један пораз у пет одиграних партија. Трећа табла је студент Александар Кокотовић који је освојио максималних 5 поена, што га је сврстало за најуспјешнијег играча ове лиге. На четвртој табли искусни Митар Аџић је допринео екипи са 3,5 поена, колико је освојио и Мирослав Јонлија на петој табли. Тренер кадетске екипе Горан Гушић је добио прилику да заигра на последњој табли у два меча и остварио победу и реми. Прва резерва у екипи Игор Калем се није обрукао, те у три меча је остварио победу и два ремија. Генерални утисак  је сасвим заслужено прво мјесто за ШК “Младост” Гацко, што  је на крају и потврдио Др Васо Бојанић, члан ИО ШСРС, уручивши им поједнички пехар и медаље на свечаном затварању лиге.

IMG_3381ШК “Озрен” Петрово, стандардни члан Друге шаховске лиге РС, овога пута у подмлађеном саставу  направио је сјајан успјех заузевши друго мјесто на табели, чиме је стекао право да се идуће 2017. године нађе у друштву најбољих, Првој лиги РС. Екипу из Петрова сачињавају шест јаких мајсторских кандидата који су поклекли на старту у дерби мечу са шампионима из Гацка, али у наредним мечевима били на висини задатка. Појединачни учинак по таблама: Александар Лукић (3 поена из 5 одиграних партија), Дражен Радуловић (3,5 из 5), Жељко Петковић (3,5/5), Живко Благојевић (2/5), Мирослав Томић (2,5/5) и Жељко Томић (3,5/5). 

IMG_3383ШК “Лијевче” Нова Топола освојио је утешну награду, броназане медаље за треће мјесто у коначној табели. Треба истаћи да ова симпатична екипа нема прволигашке амбиције, тако да им је ово одличан успјех. Најуспјешни појединац екипе је Миодраг Хрваћанин са 4,5 из 5 на четвртој табли. За похвалу је и наступ једине даме на турниру у редовима овог клуба, а то је Јованка Стојчевић која се храбро носила са колегама шахистима на шестој табли. Посебно су поносни на побједи над локалним ривалом “Козаром” из Градишке са 5:1.

Резултате,табелу и комплет статистику можете видјети на линку:   РЕЗУЛТАТИ

IMG_3387Судијску улогу су одлично одрадили савезне шаховске судије Стеван Паштар и Немања Шипка,обојица из Бањалуке. Захваљујући њима имали смо одличну презентацију овог такмичења, резултати су објављивани уживо и прецизно, а фотографије су вјерно дочаравале такмичарску атмосферу. 

Поздрав до наредне Друге лиге 2017, вјероватно на истоку РС.

Одговорите

You must be Пријави те се да би сте осваили коментар.