table

table

park Mladen Stojanovic

park Mladen Stojanovic

slajdsajt2

slajdsajt2

slajdsajt1

slajdsajt1

Србац, Херцеговац и Братунац освојили медаље на Првој лиги РС 2015

IMG_2479ШК “Србац” из Српца је нови шампион Прве лиге РС за сезону 2015. Сребрне медаље освојила екипа домаћина лиге ШК “Херцеговац” из Билеће. Треће мјесто и бронзане медаље добио ШК “Братунац” из Братунца. Такмичење протекло у спортском духу и без икаквих проблема. Све честитке победницима лиге, техничком организатору ШК “Херцеговац” на челу са директором турнира Веселином Милићевићем и љубазним домаћинима мотела “Конак” Моско. Поздрав до идуће сезоне и нове лиге! Сљедеће такмичење у организацији ШС РС почиње већ 5. септембра, Премијер лига БиХ у Приједору.

Колико су Српчани били доминантни на овом такмичењу, говори податак да су титулу обезбиједили једно коло прије завршетка првенства.

Капитен екипе, Мирко Стојковић, каже да још увијек не може вјеровати какав су подвиг остварили јер су до прије двије године играли у Другој лиги Републике Српске.

“Остварили смо велики подухват јер смо за свега три године од Друге лиге стигли до Премијер лиге БиХ. У овом рангу такмичења ћемо бити једини из западног дијела Републике Српске а занимљиво је да у Премијер лиги нема ни Бањалуке, Бијељине, Приједора, Добоја и других већих градова у Републици Српској. Зато се један мали Србац издигао и показао сву своју снагу”, каже Стојковић.

Он наглашава да ће србачки играчи у идућој сезони играти против врхунских шахиста који су међу најбољима на овим просторима.

“Ради се о професионалцима против којих до сада никада нисмо играли нити смо могли замислити да сједимо за истим столом. Колико смо велику ствар направили свједочи и то да је на првенству у Требињу учествовало чак 9 велемајстора и 14 интернационалних мајстора. И у таквом друштву смо тријумфовали коло прије краја такмичења. То је доказ да је све у животу могуће и да нема непремостивих препрека”, усхићен је Стојковић.

Тим поводом, начелник општине Драго Ћирић је прије неколико дана организовао свечани пријем за представнике Шаховског клуба и упутио им искрене честитке за остварени успјех.

“Ово је највећи успјех србачког спорта од осамостаљења Републике Српске. Наши шахисти по свему могу бити примјер другим спортским колективима. Надам се да ће ови резултати допринијети популаризацији шаха у Српцу и да ће се све више младих показати опредјељење за ову врсту спорта”, рекао је начелник Ћирић.

Предсједник клуба, Јово Гужвић, захвалио се на подршци начелнику општине Драги Ћирићу јер је општинска управа директно помогла да се овај клуб за свега три године пласира од Друге до Премијер лиге БиХ.

“Добили смо финансијску помоћ од општине која нам је много значила. Ово је успјех цијелог колектива и поносни смо на резултате које смо остварили. Наш клуб је формиран одмах након рата, такмичио се у многим ранговима такмичења а сада смо дошли до врхунца. Изнад Премијер лиге је још само Европска лига која представља европско првенство у шаху на којем наступају најпознатији свјетски играчи и заиста смо поносни што смо дошли на корак од тако великог друштва”, сматра Гужвић.

Ово није једини успјех Српчана на првенству у Требињу јер је паралелно са лигашким дијелом одржано брзопотезно првенство Републике Српске на којем је прво мјесто заузео велемајстор Бранко Тадић, челна табла Шаховског клуба Србац.

Ф О Т О

 

Детаљније о Првој лиги:   Прва лига РС 2015

 

 

 

 

Одговорите

You must be Пријави те се да би сте осваили коментар.