table

table

park Mladen Stojanovic

park Mladen Stojanovic

slajdsajt2

slajdsajt2

slajdsajt1

slajdsajt1

Завршен семинар за шаховске судије 2014

НОВА СУДИЈСКА ЗВАЊА

IMG_7733 IMG_7734Након предавања која су трајала три дана у хотелу “Кардиал” Бања Врућица (13. до 16. август 2014.), одржани су испити за стицање звања шаховских судија. Нова судијска звања стекло је 13 кандидата који су успешно положили испите (писмени и усмени дио).

Нове клупске шаховске судије су: Јаворић Раде (Приједор), Мићић Миливоје (Зворник), Радуловић Дражен (Добој), Стојановић Ђорђе (Братунац) и Малић Момир (Теслић). 

Звање регионалног судије стекли су: Вујовић Драган (Билеће), Петијевић Васо (Требиње), Челица Саво (Приједор), Тодоровић Зоран (Бијељина), Илић Славиша (Брчко) и Ђукић Слободан (Бања Лука).

Ранг савезног судије добили су Алија Мујкановић (Тузла) и његов колега у истом рангу савезни шаховски судија Стеван Паштар из Бањалуке.

Очекује се да ће нове судије допринети ширењу шаховске културе у РС и БиХ. На завршном испиту показали су веома солидан ниво знања и ангажованости.

Чланови испитне комисије, а уједно и предавачи на семинару били су: Илић Недељко, Стојановић Владо и Будимир Борис. Сва тројица поседују звање међународног шаховског судије.