table

table

park Mladen Stojanovic

park Mladen Stojanovic

slajdsajt2

slajdsajt2

slajdsajt1

slajdsajt1

Човјек кога је ФИДЕ суспендовала жели да одлучује у шаху РС

Владимир Шакотић, некадашњи Извршни директор Европске шаховске уније, кога је ФИДЕ суспендовала, изјавио је 15. марта у Дворовима да је претходне године учествовао у “раду органа ШСРС пред Основним и Окружним судом”, у покушају да оспори рјешење Основног суда Бањалука, којим је Радован Грдинић уписан као нови предсједник односно лице овлаштено за заступање и представљање Шаховског савеза Републике Српске.

У Дворовима су, наиме, представници клубова без права гласа одржали тзв. скупштину, на којој су, селективно и пристрасно тумачећи Статут и не поштујући став ШСРС да нису испуњени законски услови за њено одржавање, донијели одређене одлуке.

Познато је већ било да коловође ове приче не признају одлуке суда, нити Статут ШСРС, константно одбијају да легалном руководству предају архиву, а сада се показало и да не поштују одлуку коју је 10. марта донијела Влада РС о забрани јавног окупљања, у жељи да смањи опасност од ширења вируса корона.

Оно што је занимљивије од ових одлука је уводни говор Владимира Шакотића, спортског директора ОШК “9. јануар” из Фоче, који је признао да је претходне године “понудио своју помоћ и учествовао у раду органа ШСРС пред Основним и Окружним судом”!

Он је, уз Александра Ковача, првог човјека клуба из Фоче, који се представља као нови предсједник ШСРС, за један локални медиј говорио о стању у шаху Српској.

Представљајући се, скромно је за себе рекао да је 30 година међународни судија и да има титулу међународног организатора, али многи не знају да је био и Извршни директор Европске шаховске уније.

Да не би остало само на томе, доносимо неке линкове, а закључке донесите сами.

ODLUKA U VEZI SAKOTICA I DANAILOVA Etička komisija FIDEEticka komisija (u daljem tekstu ETH) zasijedala je u sledecem…

Posted by Chess News on Saturday, September 17, 2016

CDM

Вијести

Курир

Chessdom

Chess-news

Борба

Правда

Вијести

Приморске новине

Вијести

Школа шаха

Perpetualcheck

Дневно

Не знамо да ли Владимир Шакотић има држављанство БиХ, што је основни законски услов за непосредно учешће у раду клубова и Савеза на територији Српске, али о његовом дјеловању обавијештени су Министарство породице, омладине и спорта РС, као и други органи који брину о спорту у Републици Српској, саопштено је из ШСРС.

Коментарисање је затворено.