table

table

park Mladen Stojanovic

park Mladen Stojanovic

slajdsajt2

slajdsajt2

slajdsajt1

slajdsajt1

ШК Рудар Приједор првак женске лиге РС 2018

Шахисткиње “Рудара” из Приједора су нове екипне шампионке Прве женске лиге ШС РС за сезону 2018. годину. У конкуренцији још двије екипе,ШК “Обудовац” из Обудовца је заузео друго мјесто,а треће су биле младе наде домаћина лиге,ШК “Светотар Глигорић” из Бијељине. 

Коначну табелу и комплетну статистику можете видјети на линку РЕЗУЛТАТИ

Такмичење је одржано у периоду од 4. до 6. августа у Бањи Дворови,а одиграно је три кола по бергер систему паровања,на темпу игре од 90 минута по такмичарки за цијелу партију. Екипе су чиниле по три шахисткиње уз по двије резерве. Право учешћа у Премијер лиги БиХ ове сезоне су искористиле екипе ШК Дворови и ШК Славија,Источно Сарајево,па је наша женска лига овога пута осиромашена за те двије сјајне екипе.

Технички организатор женске лиге био је ШК “Светозар Глигорић” Бијељина,а диригенстку палицу је уобичајено преузео господин Владо Стојановић који је на крају и затворио ову лигу церемонијом свечаног затварања коју можете видјети на линку: ЗАТВАРАЊЕ 

Посебно признање на церемонији затварања  уручено је Душану Павловићу,дугогодишњем предсједнику ШК Обудовац из Обудовца,за четврт вијека постојања и рада шаховског клуба. 

ШК “Рудар” Приједор је наступио у саставу: женски ФМ Сара Јаћимовић (1,5/2), Мирјана Попадић (2/2) и Бојана Бојанић (1/2). Капитен екипе је Раде Јаворић,агилни предсједник овог клуба.

ШК “Обудовац” Обудовац је играо у саставу: Ксенија Томин (1,5/2), Миланка Томић (1/2) и Владанка Томић (1,5/2). Капитен је Душан Павловић

ШК “Светозар Глигорић” су чиниле: Софија Перић (0/2), Ања Ђурић (0/2) и Анастасија Станкић (0/2).

Судијски посао је успјешно обавио Лало Перић,републички судија из Бијељине.

Више фотографија можете видјети на линку: ФОТО

Одговорите

You must be Пријави те се да би сте осваили коментар.