table

table

park Mladen Stojanovic

park Mladen Stojanovic

slajdsajt2

slajdsajt2

slajdsajt1

slajdsajt1

Завршена омладинска лига РС, “Скакачи” одбранили титулу

IMG_7727 Омладинска лига РС – Бања Дворови 2016

Школа шаха “Скакач” из Бањалуке освојила је титулу првака омладинске лиге РС, одржане од 6. до 10. августа 2016.године у Бањи Дворови. Ово им је трећи тријумф након титула из 2011. и прошле 2015. године.

У конкуренцији девет омладинских екипа из Републике Српске, млади шахисти из Бањалуке су потврдили примат као и прошле године, те без пораза у свих осам одиграних кола,заслужено освојили пехар,златне медаље и дипломе. Да тријумф буде још већи, свих четворо чланова побједничке екипе је имало и најбољи појединачни учинак по таблама, за који су посебно награђени шаховским књигама. Уз све то, прва табла Бојан Максимовић је тријумфовао у брзопотезном турниру омладинске лиге, па тако постао први шампион те врсте такмичења,које ће убудуће постати традиција на оваквим првенствима. Награде су уручивали Илија Илић, капитен домаће екипе ШК “Светозар Глигорић” Бијељина и организатор првенства Владо Стојановић у својству члана ИО ШСРС.  

Побједничку екипу су чинили:  Бојан Максимовић (7,5/8), Филип Губо (6,5/8), Маша Максимовић (7/8) и Тијана Бабић (7,5/8). Тренер екипе и вођа пута  био је ФИДЕ тренер Бранко Томић, предсједник ШШ “Скакач” Бањалука. 

Друго мјесто на омладинској лиги освојили су талентовани шахисти ПОШК-а из Поточана, појачани на првој табли са шампионом БиХ у кадетској конкуренцији, Дином Марковићем из Зенице, коме су додјелили улогу капитена. ПОШК је у коначној табели имао исти број меч бодова као и побједници лиге,међутим заостали су свега поен и по у “гол” разлици због чега им је припало сребро. За екипу из Поточана су наступили: Дино Марковић (7/8), Драган Станковић (6,5/8), Илија Шормаз (6/8) и Драгош Стругар (7,5/8). Капитен и вођа пута био је предсједник ПОШК-а Мирослав Попадић, који је на овом првенству имао и женску екипу.

Треће мјесто су заузели млади шахисти ОШК “Мат” из Источне Илиџе, побједивши шест екипа на лиги. Међутим пораз у последњем колу од колега из Поточана им није дозволио сјајније одличије,па тако су кући понели бронзу и друго узастопно искуство на оваквим такмичењима. За екипу са Ист. Илиџе су наступили: Владимир Зеленовић (4/8), Јелена Томић (6,5/8), Филип Куљанин (7/8), Стефан Кунарац (5/7) и Јована Милановић (0/1).  Тренер и вођа пута био је свештеник Милорад Вујић, који све више стиче искуства у организацији оваквих такмичења, те најављује организацију нових турнира за младе шахисте из РС и шире.

Судијски посао  на омладинској лиги су успјешно обавили ИА Недељко Илић и НА Лало Перић.

ФОТО ГАЛЕРИЈА

 КОМПЛЕТНА СТАТИСТИКА

Одговорите

You must be Пријави те се да би сте осваили коментар.