table

table

park Mladen Stojanovic

park Mladen Stojanovic

slajdsajt2

slajdsajt2

slajdsajt1

slajdsajt1

Завршена Прва лига РС у шаху за жене- Билећанке тријумфовале

IMG_2288

Овогодишње екипно надметање најбољих шахисткиња Републике Српске окупило је три састава. Након интересантних борби прво мјесто освојила је екипа ШК “Основац” из Билеће која је наступила у саставу: Мирјана Попадић, Дајана Милићевић и Милица Попадић. Овај трио је освојио максимални број поена и заслужено освојио победнички пехар, медаље и диплому.

 Друго мјесто су заузеле шахисткиње ШК “Обудовац” Обудовац  у саставу: Надина Махмутбеговић, Ирма Марковић и Снежана Стајић, предвођене стратегом екипе Милошем Павловићем из Обудовца.

 Треће мјесто и бронзане медаље освојиле су младе шахисткиње ШК “Пантери” из Бијељине у саставу: Анастасија Станкић, Ђурђица Козомара и Марија Крњевић. С обзиром да су најмлађе учеснице, ово је још једно велико искуство за њих, након скорашњег наступа на првенству Европе у убрзаном шаху који је одржан почетком мјесеца у Новом Саду. 

Пехаре, медаље и дипломе уручио је Миладин Гаврић, генерални секретар ШС РС. Он је уручио и специјалне награде за најбоље појединачне резултате по таблама: 1. табла- Мирјана Попадић 2(2), 2. табла-Дајана Милићевић2 (2), 3. табла-Милица Попадић 2 (2). Након тога Гаврић је такмичење шахисткиња прогласио затвореним.

Судијску улогу успјешно је обавио Слободан Кузмановић, савезни шаховски судија.

Комплет резулати и статистика-  ЖЕНСКА ЛИГА РС 2015

Пласман Екипа 1 2 3 МБ Поена
1 ШК „Основац“ Билећа 3 3 4 6
2 ШК „Обудовац“Обудовац 0 2 2 2
3 ШК „Пантери“ Бијељина 0 1 0 1

 

<<<ФОТО  ГАЛЕРИЈА>>>

 Партије у ПГН сва три кола

.

Одговорите

You must be Пријави те се да би сте осваили коментар.